mandag 29. april 2013

Tilbake til prosjekt inngangsparti

Vi kontaktet byggmesterfirmaet Strømsheim Bygg AS i Ålesund, http://www.stromsheimbygg.no/. Vi vet av erfaring at de gjør en grundig og skikkelig jobb. Vi ønsket å bygge på taket slik at inngangspartiet ble overbygd, og ville drenere hele nordsida av huset.

Vi ville fjerne overgrodde bedd og uregjerlige busker. En stor tuja med plass til planter under håpet vi å bevare. Det må til for å "myke opp" og "skape rom i hagen". I østenden ville vi avslutte med et blomsterbedd.

Med dette ville vi oppnå flere ting:
  • Unngå at snøen "lava ned" rett utenfor døra og at takras fyller inngangen.
  • Slippe å måke store mengder snø.
  • Tørr kjeller
  • Lettstelt hageparti
  • Sist men ikke minst plass til to biler under tak og gå tørrskodd inn.
Vi har tidligere tegnet garasje på alle tenkelige og utenkelige måter, men tomten bak huset er for smal til å få ei god løsning med plass til mer enn en bil. Spesielt siden vi ønsker at naboen også skal være fornøyd.

Strømsheim tok på seg å være entreprenør og ordnet med det som skulle til. Tegninger og søknad til kommunen, kontakt med gravemaskinfirma og murerfirma. Til sist presenterte de oss for firmaet Dekorbetong, http://www.dekorbetong.no/, som skulle stå for "finishen".

De grov opp og kjørte bort 8 - 10 dumperlass med stein, jord og trær

Trangt om plassen i gata vår

Muren mot naboen "hang" ei stund men det gikk bra og hekken overlevde


Mengder med pukk og grus ble fylt på igjen. Det ble støpt fundament for nye søyler og grunnen ble "trampet" på plass med spesialmaskin. Ikke helt lydløst det der.

Så var det klart for neste byggetrinn!
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar