torsdag 25. april 2013

Tips for å få fin plen

Jeg har fått spørsmål i forhold til hva man skal gjøre for å få en fin plen uten for mye mose. I dag har jeg vært på Ålesund bibliotek og hørt foredrag med hagetips av Ole Johnny Larsen. En kjent hagemann her i byen. Han hadde mye spennende å fortelle.

Ikke kalke plenen
Rådet hans i forhold til "problem" med mose var enkelt. Glem alt du har hørt om å kalke plenen. Det er kun om våren folk snakker om mose og det er fordi mosen vokser seg fin om vinteren og gresset ligger i dvale.

Ikke klipp gresset for kort
Still opp gressklipperen slik at gresset ikke blir kortere enn 4 cm. Mosen trives ikke i "mørket" og gresset vil etter hvert ta overhånd. Når vi klipper gresset helt ned tar vi bort den delen som er grønn og sterk, og vi risikerer at mosen vinner i konkuransen. Når gresset har vokst til ca 6 cm klipper vi det igjen til 4 cm. Larsen anbefaler bioklipper som sender avkappet ned i plenen og gjødsler hver gang vi klipper. Riktig nok kan man trekke gress med seg inn i hus om det er vått og regn, men er det tørt og sol vil det bli trukket ned i jorda i løpet av et par dager.

Gjødsel
Gjødsle kan man gjøre på denne tiden av året, og bruk fullgjødsel. Da skal det være nok for i år. Dette hørtes jo greit ut, og ikke så dyrt heller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar