fredag 10. mai 2013

Første vårdag på hytta i 2013

8. mai skinte sola i Ålesund og temperaturen steg plutselig til ca 20 grader. Da skjer ting fort. Bjørka går fra å være svart til å få museører i løpet av få timer. Hele naturen forandrer seg i eksplosjonsfart. På hytta har snø og is så vidt sluppet taket og nå dukker påskeliljer og hvitveis opp i hyttemarka. Påskeliljene stikker opp av jorda i hopetall og er antagelig satt ned av tidligere eiere for 20 til 30 år siden.
Påskeliljene svikter aldri. De stikker frem fra fjorårets nedvisnede stauder!

 
Her har vi mye godt hagearbeid fremfor oss, men først må påskeliljene få vise frem sin skjønnhet i fred og ro. Raking av løv og fjerning av gamle greiner må bare vente!
 
 
  
Påskeliljene dukker opp på de merkeligste steder og hvitveisen er i ferd med å dekke hele marka
 

Vinteren har satt sine spor i år. Endel planter har tatt skade av frosten. En dvergrododendron og en Lauvbærbusk har fått tydelige frostskader. Det blir spennende å se om de kan komme seg igjen.
 

Disse må nok beskjæres kraftig og gis litt spesiell oppmerksomhet!

 


            
 
Det må ryddes opp rundt bekken og en Blodbøk som vi plantet for mange år siden må holdes i sjakk. Vi satte den ned fordi vi ønsket litt farge inn i den frodige grønne naturen på Vasstranda, men den får ikke ta overhånd i forholdtil Rododendroen!
 
                           Det hele toppes med nok en fantastisk kveld på "Bryggan"

2 kommentarer:

  1. gunnar johanson10. mai 2013 kl. 06:03

    Påskeliljene blei nok planta for 30- 40 år siden.Vi har hatt hytta de siste 23 åra

    SvarSlett