onsdag 22. mai 2013

Hemmelige rom i hagen

Hageselskapet i Ålesund og Borgund hadde møte i april 2013. Tom Egeberg Hvål, gartner i TV-programmet "Grønn Glede" var engasjert for å snakke om ideer og planlegging av rom i hagen. Han hadde mye spennende å komme med og jeg plukket flere tips til vår hage.

Ett av disse var å lage et hemmelig rom i hagen hvor barnebarna kan kose seg. Utgangpunktet er et gjerde kjøpt i rull a` 10m hos Felleskjøpet. Gjerdet er et vedlikeholdsfritt kastanjegjerde. Kastanje er miljøvennlig og inneholder naturlig garvesyre som gir gjerdet lang levetid (20-25 år) uten behandling av kjemiske midler. Dyr gnager heller ikke på det, alt i følge www.Kakeboksen.no

Naboen mot sør har en gammel furuhekk der stammene er bar i en høyde på en til to meter. Her er det greit å sette opp et ekstra skydd. Vi har en Sibirkornell og en Brudespirea på vår side. I mellomrommet ser vi for oss at det kan være kjekt for barna  å leke.

Vi la duk for å slippe gressklipp og slo ned påler til å feste gjerdet i!


Materialet brukt i gjerdet vil ikke råtne Med tiden vil det bli grått!
Inngangen til den hemmelige hagen har vi dekket med grus. Resten skal dekkes av kapp fra flisekutter. Her blir fine gjemmesteder etter hvert som blad på buskene gror til!

3 kommentarer:

 1. Hei.
  Så kjempegod idé dette var! Slike gjemmesteder/hemmelige steder elsket jeg selv som barn og det blir sikkert midt i blinken for barnebarna :) Her kan de luske på naboen og spionere i vilden sky.
  Veldig smart med fliskutt på bakken i stedet for plen.
  Et morsomt hageprosjekt som jeg virkelig fikk sansen for. Lykke til videre med det:)

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha:-) Det var hyggelig å høre.

  SvarSlett
 3. Håkon gleder seg hvertfall til å leike seg i Hagen :)

  SvarSlett