onsdag 8. mai 2013

Tips til balkongeiere med innsyn

Jeg har fått et spørsmål om jeg har en ide til beplantning på en balkong som ikke er så stor. Samtidig er det behov for skjerming mot naboen i høyden. Gjerdet på balkongen skjermer til en viss grad. Ganske vanlig problemstilling.

Heldig som jeg er har jeg nettopp fått en slik plante av gode venner!

Her er Piletreet før planting i sin egen krukke!

Jeg vil tro at flettet Piltre kan egne seg til formålet. Det er ca 1 meter høyt når man kjøper det. Plantes det i ei høy potte gjør jo det sitt. Kronen på treet vokser villig og kan beskjæres etter ønske. Stammene er svært dekorativ og vil gjøre seg godt sammen med andre planter.


Forklaring som følger med planten. Treet kan kjøpes hos Mester Grønn.

Et annet tips kan være å feste et espalier. Kan også være i Pil Natur. Jeg har satt opp et slikt i inngangspartiet vårt. Litt for skjerming og litt for at ingen skal skade seg på et lavt tak! Der har jeg plantet en Klematis. Det finnes andre klarteplanter som vokser fortere, som "Arkitektens trøst", og det finnes vintergrønne klatreplanter som for eksempel Eføy.


Lykke til :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar