søndag 2. juni 2013

Hyttemarka og blomstene der

Hyttemarka vår inneholder mye mer enn bare gress. Mose har vi i stort monn. I tillegg har et strå eller en gresstype gjort sitt inntog. Jeg vet ikke hva det heter, men ser det i marker der det går dyr på beite også. Det blir stående igjen i store tuer. Ser ikke ut som om hester og kyr liker dette bedre enn vi gjør. Om vi åpner strået er det en slags "porolon" inni. Vi har ikke funnet annen måte å bli kvitt dette strået på enn å skjære opp hver rot. En heftig jobb, så om noen har ett godt råd her så tar vi gjerne imot!

Men så dukker det opp mange fine blomster i marka og,

Engkarse/ Cardamine pratensis  - plukket før gresset ble klippet 
Engkarse tilhører korsblomstfamilien og har flere norske navn, som: Melkeblomst, Teblomst, Tebuske, Karseblomst og Myrblomst. Den kan spises i salater og har tidligere vært brukt som medisin for forskjellige plager, iflg. http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/card_pra.htm
Fin er den i alle fall der den vokser i all sin prakt.
Engkarsen i sin naturlige form
Hvitveis i Finn Schjøll vase
Hvitveis kommer tidligere
Men først av alle kommer påskeliljene :-) Det tar litt tid før vi kan klippe gresset første gang,...
............................, men så er vi i gang!

2 kommentarer:

 1. Tror nok dette er Myrgress. En gartner sa engang at dette er et gress som kommer og går i forhold til klimaet om sommeren.
  Regner med at det kommer an på hvor vått det er i marka? Vi fikk det etter å ha kjørt på jord og sådde ny plen. Tenkte at dette nok fulgte med jorda. Hos oss var det mye et par år. Så mindre neste år. Vi klipper det bare ned med gressklipperen, for å sleppe å bruke gift. Kanskje der finnes noe i naturen vi kan bruke mot det? Kjerringråd?
  Helene

  SvarSlett
 2. http://bildr.no/image/910517.jpeg
  Fant dette bildet ved søk på Myrgress, og dette er det vi snakker om ja :-)

  SvarSlett