onsdag 7. august 2013

Nina Renaissance buskrose

Nina Renaissance er nå vel plassert i hagen. Etter noe fintenking grov jeg opp ett nytt bed i utkanten av hagen mot øst. Der er skillegrensa mot naboen en gammel steingard som vi har fått vite er fredet. Kjempefint, for vi er glad i steinmuren og jeg tenker at den kan bli en fin bakgrunn for roser og stauder, i tillegg til de vintergrønne plantene som vi allerede har plassert der. Solen skinner der store deler av dagen og jorden virker bra, så vi prøver.
Under plantingen knakk en rose av, men den fikk plass i Finn Schjøll vasen og pyntet opp inne!
Jeg brukte spett og spade og fikk hentet frem en stor stein for å dele litt opp mellom rosen og dagliljene!
Her skal komme flere stauder etter hvert.
 


Renaissance rosene er tysk svar på de engelske rosene. Den er drevet frem av Poulsen, med tanke på å beholde den romantiske, duftende rosen og samtidig oppnå at den remonterer. Vårt eksemplar "Nina" ser ut til å være en kraftig plante. Det er en buskrose som kan bli 100 - 150 cm. Den har store fylte blomster og sterk duft. Spennende!
De fantastiske klatrerosene uten kjent navn blomstrer fortsatt. Etter en del leting mener jeg den ligner på "Thats Jazz". Den skal være svært frodig og bli ca 3 m høy, med skinnende mørkt grønt bladverk. Ett annet forslag er "Sympathie".

 Austinrosen "Eglantyne" ser fortsatt ut til å trives!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar