søndag 18. august 2013

Prosjekt steingard og området mot øst

Tidlig i vår tok vi tak i kratt og busker som vi har latt vokse utover sine bredder. Mellom oss og nabo mot øst går en steingard som hadde "forsvunnet" under disse vekstene. Tidligere år har vi som regel kommet til seinsommeren før vi har klipt på denne siden av huset. Blant annet sto der et Hyllebærtre som tok morgensolen fra østterrassen. Vår gode nabo saget treet ned, slik at det nå vokser pent opp igjen fra grunnen.

En hekk vokser like ivrig på begge sider av steingarden. I vinter hadde den frosset tilbake og det ble lettere å begrense den.

Denne sommeren har vi brukt denne terrassen svært mye og spist frokosten vår her. En tidlig morgen på østterrassen.
Under terrassen lå opprinnelig plen som etter hvert ble det til en roteplass. Vi bestemte oss for å rydde opp og Gus kjørte utallige tilhengerlass med planker og annet rot til Bingsa avfallsplass. Deretter ville vi bruke sommeren til å grave frem all jorden. Den har vi brukt andre steder i hagen i bed og under busker og trær. Resten har vi liggende i påvente av å bruke i nye prosjekter.
 
 Hyllebærtreet ble saget ned
Sparsomme vekster i vår!
Bregnene får stå. De visner ned hver høst men kommer villig igjen til våren.

Det samme gjelder Lysimachia punc. - Vanlig fredløs.
Nå er all jorden gravd frem og Gus har kjørt til ett par hengerlass med grus og trillet den inn under terrassen. Vi er skjønt enig om at vi ikke skal lagre noe under terrassen i fremtiden og håper at det holder :-)
 Dekker med duk for å slippe ugress!

Det hele oppleves mer ryddig nå, men det kunne jo f.eks.være plass til benk og bord for barn!!!

 


1 kommentar:

  1. Kjekt å se at dere styrer på! Sånne gule fredløse hadde mormor i mengder i Valldalen også, husker jeg :-)

    SvarSlett