tirsdag 20. august 2013

Tomatplantene måtte få komme i hus!

I Ålesund ser det ut til at høsten kommer tidlig. Vinden herjer med blomstene ute og jeg er redd tomatplantene knekker og blir ødelagt. Tar ikke sjansen på det! Vi bar inn den lengste selvvanningskrukka og satte den på gulvet foran vinduet. Venter med den neste til vi ser hvordan dette går. Vi har ikke hatt tomatplanter tidligere, så dette blir et prøveår. Siden jeg var sent ute med såing er det først nå plantene blomstrer for fullt. Bare noen få er i ferd med å bli til tomater.
Starten på noe som kan bli en Cherry tomat, og nå innendørs!
Siden vi skulle ha familien til middag i dag var det fristende å sjekke om sølvløken var klar til innhøsting. Og den var den!
Egenprodusert sølvløk.
Sølvløkene var flotte og smakte nydelig. En stor takk til Helene :-)
Den egenproduserte Petunia Prism Blackberry blomstrer, om enn sent så godt!
Klematisen Jackmani står nå i full blomst. Synd at vinden herjer sånn med den, men den har vært ute for ei høstnatt før! I vår var vi skikkelig spent på om den hadde overlevd vinteren. Alt over bakken hadde frosset ned. Mye stell og god jord fikk den, og plutselig en dag kom spirene opp av jorda. Vi ble glad, for denne har vært her fra vi kom. I tillegg flyttet vi fra noen prakteksemplar av samme sorten der vi kom fra.

Etter å ha fulgt nøye med på værmeldingene valgte vi ut en fin kveld til å grille på terrassen. Vi rakk det før uværet satte inn på nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar