søndag 6. oktober 2013

Høsting av tomater

Tomatplantene har vært et prosjekt for seg selv dette året. Fra jeg sådde frø på kjøkkenbenken i mars, via selvvanningskrukker i stuevindua og til de fikk komme ut på terrassen i sola. Jeg var for sent ute i oppstarten, og forsøkte å berge avlinga med å bære de inn i stua igjen når det så ut som om høsten kom. Det hjalp litt. Plantene blomstret mye og tomater ble grønne og fine!

Men så skulle stua pusses opp! Og da måtte den tømmes for alt, også planter... Så bar det ut igjen. Ikke lett for de stakkars plantene. Det er lunt på terrassen så det gikk forholdsvis bra. Men, til slutt, en dag i september ble det meldt kaldt vær, og jeg tenkte at her må det reddes det som reddes kan. Jeg plukket alle de grønne tomatene og søkte på nettet etter ei oppskrift på syltede grønne tomater. Så det var det. Bedre lykke neste år.
Ikke mye rødt her!

Ligner kanskje mer på stikkelsbær!
Så var det frem med eddik og vaniljestang og mye sukker, her skal det syltes.
Jaja, hva skal man si... Må bare finne ei god anledning til å smake på herligheten no :-)
Så gjensto bare å tømme kassene, vaske og ordne slik at alt er klart til et nytt forsøk neste år. Og ta med erfaringene fra i år. Det ser vi på som et grunnkurs. Stadig optimist??? Åh ja, da :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar