torsdag 16. januar 2014

Forkultivering av Chilipepper

Jeg besøkte biblioteket for å låne bøker om hage og kom hjem med følgende:
"Det frodige drivhuset", av Inger Palmstierna, utgitt i samarbeid med Det norske hageselskap og Inspirasjon til "Din drømmehage" fra små balkongkasser til store hager, av Tor Smaaland.

Den første er reine læreboka i dyrking av blomster og grønnsaker. Den inneholder gode råd for anskaffelse av drivhus, og svar på de fleste spørsmål en nybegynner kan ha i forhold til såing, forkultivering og prikling. Ei skikkelig "kokebok" i hagestell!

Den andre formidler hagehistorie omtrent tilbake til Edens hage, på en interessant måte. I tillegg har den mange fantastiske bilder fra hager, gamle og nye, store og små, fra alle verdenshjørner (inkl. fra verdens navle: Ålesund). Her er det bare å la seg inspirere. Takk for de offentlige bibliotekene! :-)

Heldigvis leste jeg i "kokeboka" at man kan starte forkultivering i januar, i alle fall når det gjelder Chilipepper, så da er vi i gang.
Tilbake til kjøkkenbenken etter å ha hentet opp Minidrivhus fra kjelleren.
Jeg besøkte et hageland og handlet inn diverse frøsorter, først og fremst Chilipepper Cayenne Long Slim. Og, ... såjord, mye såjord! Her gleder vi oss.
Satser på at noe av dette spirer!
Tar med noen "utklipp" til inspirasjon fra Tor Smaaland sin bok Din drømmehage:

Utsnitt fra "Din drømmehage" fra en japansk hage i Ålesund!

Utsnitt fra "Din drømmehage" fra en  kinesisk hage på Sotra!
Tilbake til hagesenteret
Jeg falt for en liten potte med spirer i. Blir spennende å se om dette blir til noe for hagen.
Håper på lykkelige dager fremover for alle hageinteresserte :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar