mandag 10. februar 2014

Tilbake til kjøkkenbenken

Da har jeg startet opp produksjonen for fullt i år. Chilien spirer og er plassert i vaskekjelleren under nyinnkjøpt lysarmatur.
Lys på "timer "og full kontroll på temperaturen :-)
Jeg prikler fire av spirene over i større potter og ble så fortvilet da jeg så at de hang som noen slips etter en halv time. Gleden ble desto større da de rettet seg opp igjen etter mye godsnakk og pleie :-) Det er gøy dette her.
Vinterlagrede planter har jeg hentet opp fra kjelleren. Håper de vil trives innendørs. Det er Kala og Pelargonia.
Når man ikke har så mye erfaring med overvintring inne må man bare prøve seg frem. Jeg har klippet plantene helt ned og håper de vil komme igjen.
Så gjøres det klart for ny runde med såing. Nå skal tomatene på plass.
Frø til tomatplanter kom i jorda den 7. februar, og i dag kan jeg se at de såvidt spirer :-)
Så nå er altså kjøkkenbenken full.
Tomatplanter forsøkte vi oss på i fjor også, og det gikk forsåvidt bra. Vi var bare litt for seint ute til at tomatene ble moden. I år starter jeg tidligere!!! Så har jeg altså plantet Blodbeger, inspirert av flere andre bloggere. Det høres ut som en spennende plante som kanskje kan være litt vanskelig å få til? De skal få plass i solen på kjøkkenet i lang tid fremover.
Her plantet jeg frø fra en Kala, og er svært spent på om det i det hele tatt går an. De får plass inne i stuen.
Kala i bakkant og fire sarte chiliplanter i front.
Midt opp i det hele blomstrer en nydelig Iris Harmony!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar