tirsdag 29. april 2014

Hagearbeid på en heller kald aprildag

Hekken har behov for justeringer. Vi kuttet den betydelig ned i fjor og det var spennende hvordan denne ville klare seg. Her er en hel del visne greiner som må vekk i første omgang, så må vi klippe den bedre litt senere på våren.
Mange tørre, døde greiner inne i hekken må bort.
Godt å få fjernet disse tørre greinene! 
Men etter et par timer med denne kjedelige jobben var det fristende å starte på noe nytt.
Syrintreet fortjener ny, god jord. I tillegg ønsker jeg å lage større bed her, slik at gressklippingen blir enklere.
Frem med spade og annet hageredskap, så er det bare å begynne å spa!
Alt går for arbeid og prosjektet skrider sakte frem. Kondisjonen er ikke på topp, så noen kaffepauser måtte til.
Så endelig klart for å fylle på med hagejord godt ispedd med kugjødselkompost. Håper Syrinen blir fornøyd og svarer med å blomstre godt og lenge
Rhododendron som vokser her kan være en "Scarlet Wonder". Det står i plantekatalogen at den skal blomstre i slutten av mai. Vi er i slutten av april, men det er flere busker og trær som er tidlig ute i år. Den får ikke gjødsel nå! Det skal den få når blomstringen er over.
Flotte blomster, men skjøre. Her måtte jeg være forsiktig med spade og trillebår. Plutselig ramlet den ene knuppen av etter den andre :-( Dette er en gammel plante som har måttet finne seg i å bli flyttet flere ganger, sist da vi gravde opp hele inngangspartiet. Den ble satt tilbake da og bladene er ikke helt ok, men blomstene er fine.
I bakkant her står en gul Peace rose. Den fikk også ny jord, men blandet med rosegjødsel. Også rosen er flyttet fra annet sted i hagen.
Syrinen står med knupper.
Dette kan bli bra om været holder!
I går var det klatrerosene våre som fikk stell. Vi klippet de godt ned for å få bort det gamle espaljeet.  Deretter festet Gus to nye, større espalje til huset. Nå kan rosene for første gang siden vi kom hit få mulighet til å klatre oppover veggen. Ny jord ispedd rosegjødsel her og. Med tid og stunder skal vi muligens lage en ny kant rundt rosebeddet.

Tidlig vår i år.
Flere roser har dukket opp!
Fenrikshjertene står i blomst, og er vi heldig fortsetter de å blomstre til ut i september :-)
Inne vokser forskjellige planter, bl.a. tomater!
Ha en fin 1. mai :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar