mandag 18. august 2014

Prosjekt på hytta - rydding, veding og beising

Når vi blir en stund på hytta har vi som regel noen prosjekt på gang. Så også denne gangen. Vi startet med å tømme kjelleren, nok en gang. Gus kjørte lass til Bingsa bossanlegg, og vi fikk ryddet litt opp i rotet. Bl.a. dukket gummibåten vår opp. Også Guro fikk lyst å komme hjem en runde da hun fikk se igjen den.

Denne rodde Guro og Ellen i, mye..... Og enda er den faktisk like heil og fin. Det kan bli kjekt for barnebarna etter hvert :-)
Gus trives godt i veaskog. Han er en kløpper med sag og øks, og vedskjulet som faktisk er ganske rommelig, begynner å bli fullt. En stor stabel med middels store trær blir gjort om til god ved.
Veden tørker fint i dette skjulet, og vi bruker av den både på hytta og hjemme.
Det er viktig å la veden riktig, og det er jo faktisk dekorativt med slike vedla.
Vedskjulet fungerer som gjerde mot naboeiendommen, nå også med utedusj!

Min jobb i år har i stor grad gått ut på å beise terrasser og sånn. Denne gangen har jeg gått i gang med trappa på nordsiden av hytta. Den ligger skyggefullt til. Kun sol fra fem-seks tiden på ettermiddagen og noen timer til sola går ned i ni-ti tiden om kvelden, men kun på sommertid. Ellers ligger den i skygge. Av den grunn har vi valgt litt mørk farge på terrassene, slik at de skal tørke opp raskere.
Først vask med terrasserens. Det virker! Stoffet er antagelig kraftig, for sprøyten jeg hadde kjøpt til formålet ble etset i stykker etter å ha stått med sepen i ett par uker, enda det var Gardena. For dårlig!
Mye pirkearbeid som ligger forran her. Det er ikke gjort på en dag.
Det skal beises over, under og på begge sider.
Det er jo hyggelig og da. Ta ei pute til å sitte på så går det bra.
Så langt etter dag en med beising. Hytta kan se litt "annerledes" ut fra vannet, men her har vi valgt store vindu uten sprosser. Vi prioriterer utsikten til vannet og kontakt med naturen. Når vi må trekke innendørs på grunn av vær eller knott så er det kjekt å fortsatt føle nærheten til naturen. I år har det forresten nesten ikke vært en knott å se. Må være det tørre været som gjør det.
Voksdukene ligger klar, for været er ikke helt til å stole på om dagen. Det kan fort komme ei regnbyge slik at prosjektet må dekkes til. Men, det gikk bra :-) Regnet kom ikke før heile jobben var gjort og alt var tørt.

Det er Gus som har laget byggverket.
Ting faller på plass....
...under trappa.
Ferdig!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar