fredag 1. august 2014

Vedlikehold av terrasser og ny "utedusj" på hytta

I år kom vi seint i gang på hytta. Inspirasjonen var likesom ikke helt der. Vi hadde blant annet innbrudd i hytta tidlig i vår. Ikke at det var noen stor sak for innbruddstyvene var snille. De rydda opp etter seg og stjal kun småting og så kikkerten min. Gale nok det forresten for den var heil ny. Men, kjøkkenvinduet var ødelagt og politi og forsikringsselskap måtte inn i bildet. Likeledes Strømsheim Bygg som hadde skifta alle vinduene i hytta for få år siden. Lang bestillingstid og annet gjør at vi ennå ikke har fått satt inn det nye vinduet.  Åtte andre hytter i området hadde også uønsket besøk. Kjedelig!

Men så kom det nydelige været, som bare varte og varte. Da kom også inspirasjonen. Vi nøt lange kvelder på "bryggan" og hadde lange, fine sommerdager med roturer og besøk av barnebarn med foreldre.

Håkon og Kristine liker å leike med mamma Ellen og tante Guro sine gamle Duploklosser
Til og med mormors velbrukte dukkevogn fra 1956 fikk være med på leiken. Den var god å holde seg i for lille, herlige Kristine som ikke helt har "sluppet seg" enda.
Når man får slike fine dager kommer også lysten til å gjøre noe, vedlikehold og kanskje noe nytt. Gus dro til byggvarebutikken. Han ville forbedre utedusjen med en stødig bunn og skydd mot naboeiendommen.

Gus beisa endeveggen på vedskjulet før han satte i gang å bygge. Et rekkverk som ble til overs ved et tidligere prosjekt, ble brukt til skydd mot naboeiendommen. Han la ut tykk, svart plast og dekket med store steiner, før han snekra bunnen. Da slipper vi at det gror ugress opp i "dusjen". Så er det bare å henge opp et blandebatteri og knytte til hageslangen, vips så har vi en ypperlig utedusj. Deilig på slike fine sommerdager. I år var temperaturen i Brusdalsvannet målt til 23 grader. Det er så vidt vi vet varmerekord.
Jeg startet vedlikehold av terrasser. Først var det å vaske med terrasserens. Det var veldig lenge siden sist og virkningen var utrolig!!

Etter grundig vask viser det seg at jeg forsørge meg måtte pusse vekk løse trefibre. Alt man ikke vet før man starter et slikt prosjekt :-)
Men, det virka...
 
Omsider var alt vasket og klart for beising.
Her var det bare å sette seg ned for dette var pirkearbeid.
Da kom regnet! Men, etter så lang tid med sol og varme er det faktisk deilig for en Sunnmøring med litt regn. Jeg var rask med å finne frem en gammel plastduk og fikk "berget" jobben.
Det gikk bra med litt regn og varmt var det forsatt, så det tørket fort opp.
Så, seint mandag kveld kunne jeg si meg ferdig med dette prosjektet. Lykkelig og glad!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar