lørdag 29. november 2014

Adventskalender og litt til!

Det er noen år siden vi hadde pakkekalender her i hus, men i år har mormor lyst å starte på ny. Ideen er å pakke inn 24 gaver som hører til et byggesett. Så kan barnebarna leke med de når de er på besøk hos mormor og morfar. Og det er selvfølgelig de som får åpne pakkene også.
Selve kalenderen har vi hatt i alle år. Det er Bestemor/Farmor som har brodert den og den er fremme hver jul. De aller fleste juler har den hatt 24 x 2 pakker, en rekke til hver av døtrene våre. I alle fall frem til Ellen og Guro flyttet ut, og vel så det.
I år fikk kalenderen en ny plassering. I tillegg laget jeg en bue av tykk streng og festet Trådthuja til. På toppen en liten Kjøttmeis. Sånn blir det når man har "dilla" på kranseting.
Pakkene er viktig. Papiret er gjerne vel så spennende som det som er inne i pakken. I alle fall når barnebarna fortsatt er små.
Arbeidsplassen min fikk også ei oppgradering i dag, med ei ny Stuegran og litt julelys.
Litt koselig når det er mørkt ute. Prismelampa kommer også fra Bestemor/farmor sin familie og er 100 år gammel i disse tider.
Blomsterjenta fikk komme inn i varmen igjen!


Ha en riktig fin 1. søndag i advent :-)

4 kommentarer:

 1. Jeg har ikke fått tid til å tenke advent enda, men det er fint å se det hos deg.
  Jeg fikk flere gode tips ved å bla meg noen innlegg bakover hos deg :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Dette er sikkert et noe uvanlig spørsmål, men har etter mye søk på nett kom jeg over dette innlegget her. Jeg leter nemlig etter en adventskalender, egentlig en bestemt en. Du skjønner det at jeg arvet en som min mor fikk da hun var liten, og hele oppveksten så fikk jeg denne kalenderen oppfyllt med godteri av min mormor, og det sluttet ikke selv om jeg ble voksen. Men dessverre for 1,5 år siden så gikk min mormor bort i en husbrann og da gikk min adventskalender også tapt. Har ikke mange fysiske minner etter mormor pga brannen så har et ønske om å brodere en lignende kalender selv som jeg en dag kanskje kan gi videre til mine barn og fortelle om deres oldemor.
  Kalenderen du har er ikke helt lik, men den jeg hadde hadde mange av de samme elementene og juletreet øverst på din er veldig likt det som var nederst på min. Så jeg håper at når du plukker fram kalenderen igjen om en god stund at du kunne tatt noen gode bilder av den og sendt meg slik at jeg kunne sett mønsteret. Så har jeg noen av elementene i min gamlekalender. Om du har mulighet så hadde det i allefall betydd veldig mye.
  Vennlig hilsen
  Marit
  maritbylund@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har tatt frem kalenderen og tatt noen bilder. Skal forsøke å sende de over til deg på mail :-) Hilsen fra Liv

   Slett
 3. Hei! Dette er sikkert et noe uvanlig spørsmål, men har etter mye søk på nett kom jeg over dette innlegget her. Jeg leter nemlig etter en adventskalender, egentlig en bestemt en. Du skjønner det at jeg arvet en som min mor fikk da hun var liten, og hele oppveksten så fikk jeg denne kalenderen oppfyllt med godteri av min mormor, og det sluttet ikke selv om jeg ble voksen. Men dessverre for 1,5 år siden så gikk min mormor bort i en husbrann og da gikk min adventskalender også tapt. Har ikke mange fysiske minner etter mormor pga brannen så har et ønske om å brodere en lignende kalender selv som jeg en dag kanskje kan gi videre til mine barn og fortelle om deres oldemor.
  Kalenderen du har er ikke helt lik, men den jeg hadde hadde mange av de samme elementene og juletreet øverst på din er veldig likt det som var nederst på min. Så jeg håper at når du plukker fram kalenderen igjen om en god stund at du kunne tatt noen gode bilder av den og sendt meg slik at jeg kunne sett mønsteret. Så har jeg noen av elementene i min gamlekalender. Om du har mulighet så hadde det i allefall betydd veldig mye.
  Vennlig hilsen
  Marit
  maritbylund@gmail.com

  SvarSlett