onsdag 25. mars 2015

Priklerier

Vi har fått den gode jorden i hus så nå er det tid for å plante om småplantene fra kjøkkenbenken. Det handler om chili, cherrytomater og ampeltomater.

Når man har jobbet med prikling og lignende i gartneriet til Haug, så er det ikke mye å skryte av med størrelsen på småplantene hjemme. Alt går veldig mye tregere her, men det er selvfølgelig naturlig. Jeg kan ikke tilby de samme gode forholdene for plantene, så da får det bare ta den tiden som trengs.

"Supersweet 100! F1 Cocktailtomat. Samme sort som vi hadde i fjor. Søte og gode!
Været i dag er så bra at priklingen foregikk ute.
Stor forskjell på temperaturen i sol og skygge!
Så var det "Losetto F1" Ampel tomat. Hørtes litt spennende ut så da prøver vi ut den. Her skal man ikke fjerne skuddenen i bladvikene "tyvene". Den skal egne seg godt til å dyrkes i ampel på balkong eller altan!
Til sist i dag kom Chilipepper "Piment dÉspelette". Utmerket sort for dyrking utendørs ifølge etiketten. I fjor fikk chiliplantene våre holde til i stuevinduet, så vi får se hvordan det går i år. Dette kan være en sort som tåler litt mer?
Neste prosjekt blir å sette avleggere av Buksbom i potter. De har klart seg fint igjennom vinteren under plastlokk i pallekarmen. Nå er det tid for å gjøre klart for andre vekster her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar