søndag 12. april 2015

Herlig dag i hagen i går

Lørdagen startet med nydelig vær i går, med temperatur opp i 14-15 grader. Da er det herlig å jobbe i hagen. Jeg startet med å hente ut krukker fra kjelleren. Tenker at det nå er på tide at Dahliaknoller får komme opp i dagen. Jeg hadde sådd de i fjor og fikk mange flotte planter på seinsommeren. Jeg klipte de godt ned og satte krukkene mørkt i kjelleren, og var kjempe overrasket når jeg i går så at dette hadde utviklet seg til en mengde knoller.

Foreløpig har vi ikke drivhus (det kommer etter hvert), og har heller ikke plass til alle krukkene inne, så jeg satser på at det går bra å sette de i pallekarmen. Det blir fin temperatur under lokket her, så jeg håper det går bra. Plantet også ut plukksalat som har vært forkultivert innendørs. Så da fikk vi plass til fem krukker inne også.
Noen av Blodbegerplantene fikk ny jord og store potter. De får stå i stuevinduet. Disse ble sådd i februar, men jeg vet fra i fjor at de kommer sterkere etter hvert. Blodbeger trenger laaang tid til å etablere seg.
Må ta seg tid til å nyte litt også. Døra har Gus bygget etter modell fra den gamle som ble ødelagt av orkanen.
Hvite narsisser og hvite perleblomster.
Litt gult er det jo i disse og.
Vårlyngen i blomst. Den ser bedre ut i år etter at den fikk ny jord og bedre plass i fjor. Kjekt å se at det nytter å gjøre en jobb.
Satte ned masse snøklokker som jeg har fått av en nabo. Det skal bli fint til neste vår når de står i blomst. Så har jeg laget støtte til en klematis. Jeg tok fire lange, rette greiner av rogn og tredde en krans av samme materiale rundt. Festet alt med ståltråd. Ett gratis alternativ! Ideen til dette fikk jeg i noen av de engelske hagene vi besøkte i fjor.
Måtte også ta med disse flotte Ranunklene som jeg har fått i presang.
...og disse nydelige klokkene.
Ha en riktig fin søndag.

4 kommentarer:

 1. For en herlig vårstemning hos deg. Du har det jo så flott. Super ide med pallkarmen med lokk. Det er jo et fint drivhus og Dahliaknollene ser ut til å ha det utmerket. Mine er såvidt igang.
  Ha en god søndagskveld.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre, håper du har rett i forhold til knollene :-)

   Slett
 2. Det er så flott og nydelig hos deg! Og de ranunklene...sukk..elsker ranunkler:)
  Flott dør også...kos deg i vår-paradiset ditt:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha for varmende tilbakemelding :-)

   Slett