fredag 29. mai 2015

Grovplate i Lysthuset

Gus har jobba kontinuerlig med Lysthuset vårt. Mye mer enn jeg har rukket å dokumentere. Jeg har vært mye opptatt i Haug Gartneri den siste tiden, men nå er vi snart ferdig der. Sist jeg skrev om lysthuset så hadde Gus gravd godt ut av tomta og lagt grunnlaget til å få på plass isolasjon og armeringsmatter.

Under ligger det grus, plast, isopor og armeringsmatte.
Her ville det vært enkelt å støpe om lysthuset lå nærmere veien, slik at vi kunne bestilt ferdigbetong. Det er ikke tilfelle, så da har det vært mange, mange turer til grustak for å kjøpe sement og sand mm. Det blir mange "sementkoker", så Gus valgte å støpe gulvet i en togang.

Første økt.
Støpinga gikk fint, men før han var helt ferdig kom regnet. Frem med plast, så gikk det bra også :-)
Mye godt arbeid!
Første runde nesten i mål.


Etter et par dager med herding av første støp, så ble forbereding av neste runde foretatt. Alt klart for neste støping, men da skjedde det! Sementblanderen ville ikke mer! Og vi som har skrytt så mye av den i forhold til at den har vært stabil i årevis. Startet opp hver gang det har vært behov for.

Heldigvis har vi venner som driver med store prosjekter og som også har sementblander. Den fikk Gus låne! Bare å hive seg i bilen og hente den, så fortsatte jobben!


Ferdig!   Dette blir bra. Nå startet fintenkinge i forhold til trearbeidet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar