tirsdag 5. mai 2015

Grunnmur for Lysthuset

Gus fortsetter arbeidet med prosjekt Bod/Drivhus/Lysthus. Deler av huset skal bygges av mur. Han har valgt å bruke forskalingsblokker og å blande sementen selv. Å få en sementbil inn hit ville ikke bli så greit.

Det blir mange "koker"....
...og mange spadetak med sement. Det blir lagt armeringsjern både vannrett og loddrett inne i forskalingsblokkene.
Når steinene er stablet, armeningen er på plass og alle vinkler og vegger er i vater, begynner støpinga og steinene skal fylles med sement.
Fire høyder er bra arbeidshøyde,....
.....tyngre blei det i andre runde da bakveggen skulle ha fire høyder til. Da var det greit å finne noen gamle stoler i kjelleren til å klatre på. Stolene er vel forresten passe bra retro!
Murene ble vannet for å holde på fuktigheten et par tre dager og kvelder. Det var fint, tørt vær i denne perioden, med flott måneskinn!

Det var definitivt fullmåned.
Lyse og fine kvelder.
Vi var spent på om byggverket ville bli ruvende i terrenget og prøvde ut høyden med å stable opp planker.  Greit å stadfeste at naboene ikke vil bli særlig sjenert av dette. Så fikk vi også målt oss til at vi får plass til det planlagte vinduet.
Det hele vil bli liggende i underkant av hekken bak, heldigvis. Greit at det som blir hyggelig for oss ikke blir en ulempe for andre.
Kjekt å konstatere at kartet stemmer med terrenget.
Det neste på programmet er å grave seg lenger ned i tomta. Gus lurte på hvorfor i alle dager vi hadde fyllt på så store mengder med grus tidligere. Men, men, grusen kommer til god nytte et annet sted i hagen.
De store steinene som dukket opp kan vi vel også få brukt, og i alle fall jordhaugene!
Tungt arbeid, men kjempeflott at vi kommer så langt ned. Da blir det greit å støpe gulvet i en god høyde. Her skrider arbeidet fremover selv om vi egentlig ikke har noen hast. Prossessen skal være den viktigste har vi hørt, og det tror vi på hagen vår.

8 kommentarer:

 1. Det der blir nok bra, og snart blir det ny tidsregning.
  Før og etter drivhuset.

  SvarSlett
 2. Det blir nok kjempefint når det blir ferdig! Stå på :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Joda, arbeidet fortsetter det.

   Slett
 3. Dette blir kjempebra!
  Så spennende å følge med på:)
  Flinke Gus!

  SvarSlett
 4. Takk for det :-) Ja, dette skal bli bra.

  SvarSlett