fredag 7. august 2015

Når vi venter på skyvedøra til Lysthuset

Vi var litt seint ute med å bestemme oss for hvilke type dør vi skulle velge til Lysthuset vårt, og da vi endelig bestilte var det 7 ukers bestillingstid. Gus har sørget for å gjøre reisverket klar til å sette i døra når den kommer.
Papp og bjelker under og på siden.
Her skal komme en firefags skyvedør i glass fra Grønt Fokus. Beslag skal sørge for å holde vannet ute.
Vi kom til at det var greit med enda mer forsterkninger i tilfelle stort snøfall. Man vet jo aldri!

Gus hentet ett lass med grus, slik at vi fikk ryddet opp utenfor huset. Vi la svart dekke under i håp om at gress og annet ikke skal gro her.
Jorda som vi hadde gravd ut fra tomta lagret vi under dekket her. Nå trillet vi den tilbake for å bygge opp terrenget utenfor huset. Frem og tilbake, like langt!
Mangt og mye å rydde opp i!
En rest sandhaug skulle trilles bort til seinere bruk. Vi la ned en trykkimpregnert planke for å skille grusen fra jorda.
Etter å ha trilla sandhaugen bort og jordhaugen tilbake, så la vi på et gressteppe som vi likevel har liggende. Her skal det ikke klippes noe gress!
Ryddig, kan man si!
Men så har det seg slik at her i hus så liker vi godt å ommøblere. Og det gjelder nok ute også. Det er spesielt Liv som er bitt av den basillen. Arvelig belastet antagelig. Så en dag sola skinte ble vi enig om å kjøpe enda mere grus og bygge opp terrenget enda litt mer. Vekk med gressduken, enn så lenge.
Nå fikk vi endelig benyttet noen flotte steiner som har dukket opp underveis. De passet ypperlig som trapp ned til neste nivå. Bregnene har vokst noe så enormt i år. Sikkert på grunn av alt regnet. Jeg måtte halvere de før vi startet på denne jobben.
Det er godt å få gruslagt denne gangveien, for her blir det fort vel vått.
Med spett og rå kraft fikk vi på plass "trappa".
Trinn nr. to var lettere å få på plass, men god å ha.
Da var vi fornøyd med trappa. Lett å gå i også med trillebår.
Så var det frem med gressteppet igjen. Nå dekker det neste trinn i prosessen. Så får vi se hva vi finner på der etter hvert!
Her er det smått med langsiktige planer, her tar vi det meste på sparket, etter innfallsmetoden  :-) 
Nå gleder vi oss til døra kommer, men vi koser oss når vi holder på.
Ha ei riktig fin sommerhelg!

12 kommentarer:

 1. Så flott dere har det, både i hus og på hytta! Kjekt å følge med på bloggen her. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Randi. God helg til deg også.

   Slett
 2. Jeg er imponert over hva dere har fått til i sommer!!! Det ble såå flott!! Lykke til med skyvedøren. Den blir prikken over ien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Vi gleder oss til å innrede rommet.

   Slett
 3. Jammen er dere gesjeftige! Dette blir fint

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har brukt endel tid her i sommer, og da blir det mindre tid på hytta. Slik er det når man blir litt "hektet" på et sted. Takk skal du ha :-)

   Slett
 4. Så flinke dere er! Det blir jo kjempefint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Marit :-) Vi koser oss når vi holder på da vet du.

   Slett
 5. Så fint det blir! Spännande att se när dörren kommer på plats. Det ser väldigt flott ut med gruset och stenarna./ Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Titti :-) Ja, det blir spennende. Vi har forstått det slik at det ikke er helt enkelt å få på plass ei slik dør, men vi prøver.

   Slett
 6. Sååå fint lysthus dere lager. Noe som også står høyt oppe på min ønskeliste. Spesielt denne sommeren. Rosene er også skjønne, og du hadde mange fine.

  SvarSlett