søndag 30. august 2015

Skyvedøra kom tidligere enn ventet

Det er sjeldent at ting man har bestilt kommer før lovnaden sier, men slik var det med skyvedøra til Lysthuset. Den kom et par uker før vi hadde turt håpe, så da måtte vi plutselig innstille oss på prosjektets IQ-test!

Vi har kjøpt skyvedørene fra Grønt Fokus, og det er vi fornøyd med, men.... bruksanvisninga kunne med fordel hatt litt flere detaljer med i forklaringa. Spesielt med tanke på at det som oftest er amatører som skal montere disse flatpakkene. 
Vi leste beskrivelsen opp og ned og i mente før vi tok sjansen på å starte monteringa, og prøvde forskjellige løsninger før vi skjønte at nå var det riktig. 
Toppskinna og bunnskinna måtte sages av for å få rette lengden og det måtte vi jo være heilt sikker på var riktig oppfattet. Når delene ligger der ferdig saget er det ingen vei tilbake. Vi har heldigvis god tid, og alt ble riktig da vi endelig "tok spranget"! Gus saget med baufil og jeg tok spenntak for å holde alt i posisjon. Øreklokker var nødvendig når dette foregikk, og der var ingen tid for fotografering.
Da vi vel hadde fått alle bitene til å sitte sammen og tiden var inne til å løfte rammen på plass var vi bra spent. Nå skulle vi sørge for at alt ble i vater og i lodd.
Ramma satt som ett skudd. Ingen tilpassing var nødvendig, og her skal Gus ha skryt. Han hadde gjort ett skikkelig, grundig forarbeid. Alt var i vater og lodd fra før. Men nå var det tid å ta kvelden. Fortsatt var det spennende om vi fikk entret dørene på skikkelig vis, og vi har hørt av andre at det er av avgjørende betydning at dørene blir satt inn i riktig rekkefølge.
Ny dag og med friskt mot startet vi jobben med å sette inn dørene. Det var merket med svært viktig at de ble løftet i stående posisjon. Dør en gikk inn uten problemer. Puff!!!
Der står den gitt!
Dør nr. 2 gikk som smurt og hektet med seg nr. 1 når vi skjøv de.
Moro å se effekten fra innsida.
Dør nr. 3 på plass uten problemer....
...men da dør nr 4 skulle på plass fikk vi oss en støkk. Den fikk ikke plass slik som de andre. Det viste seg at den var levert opp/ned uten at vi hadde oppdaget det! Når vi hadde snudd den med stor forsiktighet, gled den på plass. Så herlig!
For ei lykke! Tid for kaffepause. Til og med håndtakene er på plass no.
Og låskasser i begge sider. Vi har mulighet for å åpne dørene både fra høyre og venstre side. Gummi pakninger er montert fra innsiden.
Metall lister er på plass på utsiden.
Når jobben er gjort og alt gikk greit kan det virke enkelt, men puff, det var endel spenning under veis.
Nå er det bare resten igjen :-)
Ha ei fin uke!

6 kommentarer:

 1. Ja, dette var spennende, bare å lese om (flatpakker er min store skrekk) :) Men nå kan dere puste ut å ta dere en laang kaffepause!

  SvarSlett
 2. Det ble stilig :-)) og det så jo velfig enkelt ut for oss lesere da ;-D

  SvarSlett
 3. Det ble flott. Et hus i hagen er litt lykke i hverdagen :-)

  SvarSlett
 4. Så flinke dere er! Kan forestille meg følelsen når dør nr. 4 ikke passet! Godt jobbet :)
  Det blir kjempefint!

  SvarSlett
 5. Satt og holdt pusten jeg... Så flott at alle dørene passet inn. Dette blir bare flott!

  SvarSlett
 6. Så fint det blir! Måste kännas härligt att bygget snart är klart:-)

  SvarSlett