torsdag 4. februar 2016

Fra frø skal det gro

Den 13. januar hadde jeg ventet lenge nok. De forskjellige hagesentrene hadde ennå ikke fått inn frø i butikken. Kun frø til spiring og lignende var å finne. Så da måtte det bli spiring.

Spiring av erteskudd først. Jeg leste i blogger og kokebøker for å finne ut hvordan jeg best skulle få det til. Hos Moseplassen så jeg at Anne helst spirer erter i jord, så da ble det også slik hos oss. Jeg la ertene i vann den 13. januar.
15. januar plasserte jeg ertene i jord, dekket med litt jord til og plassere plastlokket over. Slik fikk de stå under skapet på badet, godt og varmt på varmegulvet.
19. januar begynte spirene og vise seg. Da var det tid for å flytte det hele inn i vaskerommet som holder en mye lavere temperatur.
Da jeg startet dette prosjektet bestilte jeg samtidig to plantelys og to stativ fra Garden Living. De kom fort og greit i posten, tidsnok til å få lys over erteplantene den 21. januar. For en fryd å se at ting gror!
Chili var også med i pakken fra Garden Living og nå var det plass til en ny runde under skapet på badet. Chilien ble sådd den 21. januar.
Det var 30 frø i chilipakken som skal være en blanding av sorter fra hot til litt mindre hot. Blir spennende å se og smake de forskjellige sortene.
Ertene gror fort, og her er det bare å begynne "å høste". Det smaker som erter.
Når man har spist av litt så kommer det enda mer tilbake.
Chilien begynte så smått å spire etter en uke og ble flyttet inn i vaskerommet den 28. januar. Åpnet ventilen på lokket, men lot det være på noen dager til.
2. februar tok jeg av lokket og senket lyset nærmere plantene. 17 av frøene var i ferd med å spire da.
Et par av chilispirene pr i dag. Spennende å finne ut hvilke sort dette er.
Ertespirene har det fortsatt bra. Nå er det tid for å så tomater.
Ha en fin dag.

4 kommentarer:

 1. Så mye fint som spirer hos dere! Ertespirer er nok både godt og sunt, og særlig på denne vitaminfattige årstiden! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så flotte ertespirer! Det er så koselig å se det spirer og gror :)

  SvarSlett
 3. Så gøy , det vil jeg prøve også ! God kveld til deg !

  SvarSlett
 4. Herlig å være igang med såing!
  Erteskudd er superbra!
  jeg gjore dette for noen år siden og det smakte veldig godt, mens vi ventet på friske skudd i hagen. Jeg plantet disse ut i grønsakhagen etterhvert og det gikk veldig fint:)

  SvarSlett