onsdag 24. februar 2016

Temafarge for denne uken - terrakotta

Maribels Garden har farger som tema hver uke i sin blogg. Denne ukens tema er terrakotta. Den fargen er jeg svært så glad i, og for noen år siden var alle de største pottene ute på terrassen vår i byen i terrakotta. Dessverre var jeg ikke flink å ta de inn om vinteren, så de er alle borte. Det har tydeligvis ikke vært så "in" i den senere tid, så jeg har ikke sett igjen de krukkene jeg likte i hagebutikkene her.

Men, den svenske "ugnen" vår som vi har på hytta, den holder fortsatt stand. Så vidt det er. Den bar vi inn etter sesongen i mange år, men nå tør vi nesten ikke flytte på den i frykt for at den skal knekke.
Vi har i alle fall hatt så mange hyggestunder rundt denne "ugnen" av terrakotta. Vi kjøpte den for mange år siden en gang vi var på ferietur til Ystad. Vi pakket den med i bilen og fylte den med mye spennende fra bruktbutikker i området. Den skal være laget på gammel tradisjonell måte. Vi har ikke funnet noen akkurat maken i Norge, men finner vi en så kjøper vi den. 
Her står den ytterst på en platting hvor vi har kunnet sitte å nyte kveldssolen og når solen har gått ned, ja, så har vi tent opp i "ugnen".
Det vi ser av plattingen her skal vi snart fjerne. Kommunen liker ikke slike byggverk i dette distriktet på grunn av at Brusdalsvannet er drikkevannskilden til Ålesund. 
Vi skal nok få det bra her likevel og vi håper "ugnen" tåler å bli flyttet.
Vil du se mer av fargen terrakotta kan du klikke på bildet under.

7 kommentarer:

 1. Vilken vacker terrakottaugn, har råkat ut för samma sak att krukorna frusit sönder i kylan. Man lär sig av sina misstag, nu får de komma in till vintern.
  Ha det fint.
  Marika

  SvarSlett
 2. Jeg har sett flere lignende ovner, men ikke maken til den du har. Får håpe du får tak i en ny! Koselig med levende varme :)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er spesiell. Laget etter meksikansk tradisjon, der de i tidligere tider brukte slike til å lage mat i, fikk vi høre da vi kjøpte den :-)

   Slett
 3. Terrakotta er så fint i hagen, og den ovnen var utrolig flott! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Terracotta er flott!
  Både fargen og produktet:)
  Fin ukeslutt til deg:)

  SvarSlett
 5. En skikkelig flott terracottaovn. Håper det går greit å flytte den :-)
  Flott utsikt på hytta !
  Ha en fin helg.

  SvarSlett