tirsdag 3. mai 2016

Påskeliljene blomstrer på hytta

Hvert år kommer de igjen, de små men mange påskeliljene på hyttemarka. De er det første tegnet til at våren er i anmarsj der. Nå skinner sola heile dagen, fra tidlig morgen til seint på kveld, ja, i den grad det ikke er overskyet da!!!

Påskeliljene har holdt til på hyttemarka mye lenger enn oss, det vil si i mer enn 25 år.
Påskeliljene dukker opp enten vi har ryddet opp i bedet eller ei.
Så koselig! Her vokser de på veien ned mot vannet.
De dukker opp på de underligste steder.
Vi har vært lite på hytta så langt denne våren. Været har nok hatt noe å si i tillegg til at vi har startet opp diverse prosjekter i hagen hjemme.
Men det er koselig når vi først kommer hit. Det er ikke langt hjemmefra, men likevel noe helt annet. Nå har Gus satt i gang vannpumpe mm. og sjekket at alt fungerer som det skal, så nå er det bare å starte opp sesongen.
Hvitveisen er også på vei.

Her er en staude som har overlevet vinteren. Skal etter hvert finne ut hva den heter. Jeg har fått avlegger av Helene, hyttenabo :) 
Verre er det at hyttemarkas stolthet er i ferd med å visne ned. En kjemperohdodendron som har bugnet med blomster i alle år. Nå vil den visst ikke mer, så her må vi til med drastiske tiltak. Det er jo blitt et Rohdodendron tre etter hvert, man kan liksom ikke kalle dette for en busk.
Her er samme treet våren 2013. Bordet i forgrunnen viser litt om størrelsesforholdet.
Nærbilde av blomsten. Bare så nydelig. Vi regner med at vi må sage ned treet nesten til grunnen, men om noen skulle kjenne til et vidundermiddel så gi for all del beskjed :-) 

6 kommentarer:

 1. Så synd at den store rhododendronen sturer. Kanskje du kan forsøke å gi den litt ukalket naturgjødsel, fylle på med et par cm granbar og kugjødsel og se om det hjelper?
  Skikkelig flott med så mye narcisser i blomst forresten! Ha en fortsatt fin vårdag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha og takk for godt råd :-) Ha en fin dag du også :-)

   Slett
 2. Så koselig hytte og påskeliljer! Synd med den flotte Rhodoen! Jeg kan dessverre ikke hjelpe, men nå fikk du noen gode råd fra Stein du kan prøve! Den navnløse ser ut som en Rosenrot, men det er litt vanskelig å se på bildet. Ha en fin vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-) Ha en fin vår du også :-)

   Slett
 3. Så flott med et hav av påskeliljer!
  Koselige bilder fra hytta:)
  Så synd med den flotte rhododendron...som Stein sier ville jeg også ha gjort og så fjernet de visne greinen, fo de vil jo skyte på nytt om det er frisk ved lenger nede....
  Håper dere slipper å sage det ned...så stor og flott.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-) I dag har Gus snakket med vår lokale Rhododendron spesialist Ole Johnny Larsen. Han har vist oss at vi har gjort en feil de siste åra. Vi hadde nemlig fått det for oss at treet var glad for å få gressavklipp lagt over røttene. Vi har overdrevet dette og lagt alt for mye avklipp på. Slike røtter vil ha luft og ligger helt oppe i jordoverflata. Det vi skal gjøre nå er å rake bort alt avklippet med jernrive og så gjødsle litt. Ved å ta tiden til hjelp skal det da være håp om at treet igjen skal trives:-) Vi satser på det.

   Slett