lørdag 23. desember 2017

Med ønske om ei riktig god jul til alle der ute

Jula nærmer seg og det er tid for å oppsummere litt av aktivitetene i disse førjulstider. Noen dekorasjoner har det blitt også i år.

Etter en ide fra ei riktig god hagevenninne tok jeg en tur på hytta og hentet endel små furutrær der. Det endte med en liten furuskog på trappa hjemme. Sammen med nisser og andre hyggelige figurer ble det en koselig velkomst for barnebarna og andre som kom på besøk. 
Furuplantene ble satt ned i jord som ble dekket med mose. Satser på at de vil trives og vokse seg større til neste år. Den største blir med oss til Oslo. Vi gleder oss til å feire jula der sammen med Guro og Petter i deres nye leilighet. Der har de en stor terrasse som forhåpentligvis har plass til et furutre fra hytta på Vasstranda og som for øyeblikket er pynta til jul.  
Svært hyggelig var det også å lage til juledekorasjon sammen med barnebarna. Først var vi tur i byen og kjøpte nissen på skuter, julejente og søte småfugler. Deretter var vi i hagen og hentet juletrær av såtegran og tur i skogen for å finne diverse annet som vi kunne bruke.  
Dekorasjonen ble med hjem til mamma og pappa som skulle lage til julefest for barnehagevennene til Kristine. Så koselig!
Dette ekornet har jeg rett og slett kjøpt på en tur til Molde Det var så søtt der det satt på trappa utenfor en butikk, så det måtte få bli med hjem. 
Så et første forsøk på å lage dekorasjon til Guro. På dette tidspunktet hadde vi fått fin hvit snø. Hyggelig det men da var det ikke enkelt å sanke mose.
Kransen rundt fatet er laget av greiner av lerketre. Nissen har vært med på julefeiringer i 35 år.
Fuglen er gjenbruk, kjøpt i butikken til Fretex og sprayet med gull lakk.
Så forsvant snøen igjen og jeg fikk anledning til å sanke mer mose fra Vasstranda. Da endte det med at jeg gjorde om hele dekorasjonen. Fatet, kransen, plantene og noen kuler ble med fortsatt men det hele ble litt mere frodig med med mose og lav. Denne gangen fikk noen nissejenter være med på lasset. Også gamle kjenninger fra tidligere julefeiringer. Nissen og Rudolf er nye av året.
Nå er dekorasjonen kommet på plass i Oslo hos Guro og Petter, og det er vi også. Vi gleder oss til å feire jula her sammen med de.

                      Vi ønsker dere alle ei riktig god jul og ett godt nytt år.

6 kommentarer:

 1. Hei Liv!

  Så mange flotte juledekorasjoner du har laget! Koselig å lage noe sammen ned barnebarna. Flott ekorn! Her har jeg tre stykker på besøk rett som det er :)
  Jeg ønsker deg en riktig god jul!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Fortsatt god jul til deg, Marit :-) Klem

   Slett
 2. Hej Liv!
  Så fint julpynt, ser trevligt och Juligt ut.
  Önskar dig en riktigt God Jul!
  /Marika

  SvarSlett
 3. Ingenting er som hjemmegjort, helt klart.
  God romjul.

  SvarSlett